HomePress ReleaseLACOSTE PRESENTEERT ATUMN WINTER 2021-22 COLLECTIE

 

LACOSTE PRESENTEERT ATUMN WINTER 2021-22 COLLECTIE

De abstracte en hedendaagse architectuur van de Front de Seine in het 15e arrondissement van Parijs vormt het decor voor de Lacoste Autumn Winter 2021-22 collectie, die ontworpen is door Louise Trotter. Fotograaf Sam Rock belicht de tegenstelling van rasters en rondingen, beton, bakstenen, tegels en glas en zorgt voor een speelse uitwisseling van grafische sportcodes en geremixte klassiekers in scherp reliëf. Een actieve levensstijl en de vervaging van beweging tussen huis, werk en spel vormen de basis van deze nieuwe ontwerpen, een collectie waarbij elegantie, humor en gemak aansluiten bij de huidige tijdgeest. 
 
Naast de stalenkaart van heldere tinten in gedempte neutrale kleuren heeft Louise Trotter nog een extra dimensie toegevoegd aan de collectie: opgeblazen en gekrompen proporties, onverwachte ontwerpen en de opkomst van ‘comics’ in de vorm van Lacoste-personages. Net als in een tekenfilm wordt de kenmerkende huiskrokodil in een veel grotere vorm gepresenteerd. Tevens gebruikt Trotter patches met klauwen uit het archief en gewaagde krokodillenkoppen, die een nieuwe iconografie creëren naast vlammende tennisballen, een ‘tennisnet’ en een L-vormig varsity-logo. 
 
Klassiek sportief, het concept van het trainingspak en de twinset wordt op meerdere manieren gepresenteerd voor mannen en vrouwen. Trompe l’oeil- overhemden, vesten en joggingbroeken zijn allemaal geproduceerd van katoenpiqué – het kenmerkende materiaal van het Lacoste poloshirt – om zo subtiel bijpassende sportensembles te creëren. Maatwerk weerspiegelt het kleermakerserfgoed van de oprichter René Lacoste. Zo worden de gladde omhullende lijnen van peacoats, varsity-jacks, overjassen en trenchcoats aangepast met gebreide kragen en extra lagen van lichtgewicht nylon. 
 
Door het upcycled ontwerpproces van de afgelopen seizoenen verder te ontwikkelen, worden shell-pakken, pufferjackets en gewatteerde voeringen gereconstrueerd uit een lappendeken van vintage en Lacoste-stoffen uit het archief. Er ontstaan hierdoor nieuwe geometrieën binnen de klassieke sportvormen. Framis-sluitingen, trekkoorden en oversized touw zorgen voor een extra technische look & feel, net als crop tops van neopreen en voorgevormde shorts voor dames. Stevige unisex-chino’s met elastische manchetten met klittenband, polychrome leggings van neopreen en opgestikte ritssluiting hoog boven de enkel. Verder weerspiegelen speedstrepen de race-esthetiek van checkerboard jacquard polo’s en biezen. De dynamische sportstijl wordt compleet gemaakt door caps van katoenpiqué en oversized rugzakken 
Alle HR beelden en looks kun je hier downloaden:
Paying tribute to its tennis heritage, LACOSTE is bringing out three unique and iconic shoes which celebrate the timelessness of its sporting elegance.

All Rights Reserved. Dijksman Communicatie.

Westerstraat 187 – 1015MA Amsterdam – 020 337 6076 

Back