Over Kelly Wearstler

Kleur is Kelly Wearstlers middle name. Niet zo gek dus dat de Californische interior designer en de Engelse verfspecialist Farrow & Ball de handen ineen hebben geslagen.

De bekendste interieurontwerper van de VS wordt geboren in 1967. Ze opent haar eigen designstudio in 1995. Een jaar later ontmoet ze projectontwikkelaar Brad Korzen, met wie ze in 2002 zou trouwen. Brad huurt haar in voor zijn huis in de Hollywood Hills en dat bevalt zo goed dat hij haar ook inschakelt voor zijn zakelijke projecten. Het eerste wapenfeit is het Avalon Hotel en daarmee zet Kelly zich stevig op de kaart: haar mix van kleur en designklassiekers in Hollywood-stijl wordt al snel de standaard van hippe boetiekhotels over de hele wereld.

Kleur is de ziel van een kamer en heeft de kracht om een ruimte je eigen stempel te geven, of je nu álle muren schildert of maar één. Ik geloof dat kleuren die uit de natuur komen op een diep niveau met ons resoneren, waardoor we ons er intuïtief bij thuis voelen.

 

kelly x farrow & ball

Speciaal voor Farrow & Ball ontwikkelde Kelly Wearstler kleurenpalet THE CALIFIRNIA COLLECTION. Die bestaat uit acht frisse, zondoorstoofde tinten. Wearstler liet zich ervoor inspireren door het licht van de Stille Oceaan en het landschap van Californië. Zo is de kleur Salt gebaseerd op de zilte zeewind die zo’n mooie kristallaag achterlaat en is Palm de reflectie van de palmen in de helderblauwe skyline van Los Angeles.

 

 

Wie Kelly Wearstler inhuurt, weet dat er iets bijzonders te gebeuren staat. De Californische 043 designer gaat graag los op weelderige materialen, spannende kleuren en uitzinnige combinaties. Haar voorkeur voor kleur loopt als een rode draad door haar carrière en al meer dan twintig jaar gebruikt ze Farrow & Ball in haar projecten. Een samenwerking met de Engelse fabrikant lag dan ook voor de hand. Voor de Britten is het de eerste keer in het 75-jarig bestaan dat een externe designer een kleurpalet samenstelt. Charlotte Cosby, creatief directeur van Farrow & Ball: ‘Kelly Wearstler heeft een collectie gecreëerd die het bestaande palet perfect aanvult. We zijn ervan overtuigd dat haar instinctieve aanpak van kleur en haar passie voor design mensen zal inspireren om op nieuwe en spannende manieren kleur in huis te brengen. farrow-ball.com

WESTERSTRAAT 187 1015MA AMSTERDAM

DC Amsterdam is een onderdeel van Dijksman Communicatie.

DIJKSMAN Communicatie B.V.
Westerstraat 187
1015 MA Amsterdam
Nederland
Tel: +31203376076
E-mail: karin@dijksmancommunicatie.nl
KVK: 34318546

FOLLOW US: