HomeUncategorizedHavaianas & IPÊ werken al 15 jaar samen voor het behoud van biodiversiteit.
Brazilië staat bekend om zijn mooie stranden, het tropische klimaat en de weelderige schoonheid van zijn bossen en dieren. Het land heeft een hele grote biodiversiteit (één van de grootste ter wereld), maar heeft steeds meer behoefte aan actie om zijn natuurlijke erfgoed te beschermen. Daarom is de typische Braziliaanse flip flop het symbool geworden van de samenwerking tussen Havaianas en IPE – Institute for Ecological Research.
 
Havaianas en IPÊ – Instituto de Pesquisas Ecológicas, werken sinds 2004 samen voor het behoud van de Braziliaanse biodiversiteit, de samenwerking heeft geresulteerd in 10 miljoen verkochte paren en meer dan R $ 5 miljoen opgeleverd voor dit doel. Havaianas IPÊ schenkt 7% van de netto-omzet uit de verkoop van deze flip flops
 
 
Arlin Graff
 
In de Havaianas-collectie van 2019 wordt deze samenwerking gevierd met 3 nieuwe modellen die allemaal zijn ontworpen door Arlin Graff, een straatartiest uit Sao Paulo die over de hele wereld werkt. Graff is gespecialiseerd in het schilderen van bedreigde en inheemse soorten uit zijn thuisland. In Lissabon heeft hij in 6 dagen een Red and Green Macaw geschilderd.
BEDREIGDE DIERSOORTEN
 
Arlin Graff heeft in zijn ontwerpen 3 dieren gebruikt die vaak worden gehouden als huisdier of ze worden verkocht voor hun vacht. Arlin schildert vaak dieren in zijn straatkunst en de inheemse dieren van Brazilië die worden bedreigd vormden een perfecte inspiratie voor deze samenwerking tussen Havaianas en IPÊ dit jaar.
 
Voor alle beelden klik hier

All Rights Reserved. Dijksman Communicatie.

Westerstraat 187 – 1015MA Amsterdam – 020 337 6076 

Back