HomePress ReleaseFoot Locker Europe x The New Originals

Foot Locker Europe kondigt samenwerking aan met Amsterdams fashion label The New Originals

Foot Locker werkt samen met Highsnobiety om opkomende streetwear merken te ondersteunen, door hen uit te dagen de iconische Foot Locker “striper jersey” in een nieuw jasje te steken.

Foot Locker Europe kondigt vandaag, in samenwerking met Highsnobiety, een nieuwe reeks samenwerkingen aan met creatieven en jonge ontwerpers uit heel Europa. Zij worden uitgedaagd om de iconische Foot Locker striper jersey een nieuwe look te geven en zo lokale sneaker- en streetwear merken te promoten en een podium te bieden. Deze merken zullen op alle social platforms van Foot Locker onder de aandacht gebracht worden. Dit initiatief, dat geworteld is in de lokale sneaker- en straatcultuur van de Foot Locker community, is ontwikkeld om een stem te geven aan creatieven en bedrijven die de cultuur van onderaf aanzwengelen. 
Fotografie: Bram Romkes

The New Originals 

Het in Amsterdam gevestigde fashion label, The New Originals (TNO) is de eerste deelnemer aan dit programma. Het merk zal de lancering van een exclusieve en gelimiteerde editie van de Foot Locker striper jersey ontwerpen, verkrijgbaar vanaf 16 juni 2021.
 
The New Originals, dat onlangs zijn 5-jarig bestaan vierde, staat bekend om het maken van duurzame performance kleding voor creatieven, die ‘out of the box denken’. Het merk is sterk verweven met het culturele Amsterdamse landschap en is verbonden met vele componenten en disciplines zoals, kunst, muziek, mode, het nachtleven en andere creatieve gebieden.
image image
Fotografie: Bram Romkes
De visie van The New Originals op de Foot Locker jerseys is geïnspireerd op de kleurrijke en speelse visuals van het merk en bevat TNO’s mascotte Freddy, die de hoofdrolspeler is in elke collectie lancering van het merk. Klanten die een van de exclusieve TNO x Foot Locker shirts willen bemachtigen moeten snel zijn, want er zijn slechts 130 stuks beschikbaar. De unieke jerseys zijn verkrijgbaar in alle Foot Locker winkels in Nederland en online in heel Europa vanaf 16 juni 2021. 
Woordvoerder van The New Originals: “Toen we klein waren droomden we ervan om schoenen te kopen bij Foot Locker in de Kalverstraat, helaas dachten onze moeder daar anders over. Daarom zijn wij super enthousiast over deze samenwerking.”

In-store experience 

Ter gelegenheid van de lancering van de exclusieve jersey krijgt de Amsterdamse consument toegang tot een unieke in-store ervaring in de Foot Locker boutique in de Kalverstraat. The New Originals zullen een winkel take-over doen, te beginnen met de etalage waar klanten een boombox met draaiende speakers kunnen spotten. 
Deze speakers zijn geïnspireerd op TNO Soundsystem, een muziekcollectief dat zichtbaarheid wil geven aan artiesten die een statement willen maken en knipogen naar de Jamaicaanse traditie van geïmproviseerde geluidsystemen, verrijkt met kleurrijk vinyl en natuurlijk de niet te ontbreken mascotte, Freddy.
De jerseys die voor de samenwerking zijn gemaakt, hangen in een roterende hanger waar klanten ook een QR-code kunnen vinden die hen naar het verhaal van The New Originals stuurt voor meer informatie over het merk en hoe het is ontstaan. Aan het einde van hun experience kunnen bezoekers ook Freddy de mascotte ‘ontmoeten’. Gedurende hun winkelervaring zullen mensen verdere QR-codes vinden die linken naar een aangepaste TNO Soundsystem Spotify-playlist, wat verwijst naar een TNO-webpagina met meer informatie over het vijfjarig bestaan van het merk en naar de Instagram pagina van Freddy de mascotte. 
Carmen Seman, vice president marketing voor Foot Locker in Europa: “We zijn erg enthousiast over het voortzetten van onze missie om jonge merken en de creativiteit van jonge mensen in heel Europa te ondersteunen. Onze samenwerking met Highsnobiety – die onze passie deelt voor de hotste up and coming urban mode en cultuur – biedt een geweldig platform om een licht te schijnen op deze talenten.” 
“Wat is een betere manier om deze merken in de Foot Locker-familie te brengen dan door hen toe te staan onze iconische streepjestrui – die door Foot Locker-personeel over de hele wereld wordt gedragen – opnieuw te ontwerpen en er limited edition runs van te maken die onze klanten kunnen kopen.”
“We zijn verheugd om af te trappen met zo’n uniek en creatief merk als The New Originals en we kunnen niet wachten om de serie voort te zetten met andere Europese opkomende merken in de komende maanden.” 
The New Originals limited edition striper jersey zal zowel online te koop zijn op Foot Locker’s EU store http://www.footlocker.eu, als in geselecteerde winkels in heel Nederland vanaf 16 juni 2021. 
NOOT VOOR DE REDACTIE
Over Foot Locker Europa
Foot Locker in Europa is onderdeel van Foot Locker, Inc. Het bedrijf leidt de viering van sneaker- en jeugdcultuur over de hele wereld door middel van een portfolio van merken, waaronder Foot Locker, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker, Champs Sports, Eastbay, Footaction, Runners Point, en Sidestep. Met ongeveer 3.030 winkels in 27 landen in Noord-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, evenals websites en mobiele apps, is het doel van het bedrijf om jongeren over de hele wereld te inspireren en te motiveren, door het stimuleren van een gedeelde passie voor zelfexpressie en het creëren van ongeëvenaarde ervaringen in het hart van de wereldwijde sneaker gemeenschap. Foot Locker, Inc. heeft haar hoofdkantoor in New York. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.footlocker-inc.com.
Images Foot Locker x TNO.zip
91.81 MB
Voor meer informatie, neem contact op met onderstaand contactpersoon.

All Rights Reserved. Dijksman Communicatie.

Westerstraat 187 – 1015MA Amsterdam – 020 337 6076 

Back