HomePress ReleaseFarrow & Ball x National History Museum

De nieuwe Farrow & Ball x National History Museum kleuren zijn nu ook verkrijgbaar in een exterior finish

Deze lente lanceert Farrow & Ball het Colour by Nature palet ook in zijn Exterior Eggshell finish. In deze tijd waarin het verstandig is om een frisse neus te halen in eigen tuin, het balkon of op het dakterras, komt dit goed van pas.
Het Colour by Nature palet van 16 kleuren werd gelanceerd in samenwerking met het Natural History Museum in de herfst van 2019 en is geïnspireerd op Werner’s Nomenclature, het oorspronkelijke palet uit 1814 dat de natuurlijke kleuren categoriseerde.
Voor het voorjaar van 2020 is het palet beschikbaar in Exterior Eggshell, de ideale duurzame afwerking voor decoratieve outdoor projecten. Hierbij de redenen waarom het de moeite waard is om te beginnen met het plannen van een buitenproject:
1. De nieuwe collectie is geïnspireerd door de natuur en bestaat uit 16 levendige en juweelachtige verftinten. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in Exterior Eggshell en zullen zich direct thuis voelen in de buitenruimte.
2. De mogelijkheden zijn eindeloos. Exterior Eggshell kan worden gebruikt op veel buitenoppervlakken, denk aan voordeuren, houten meubels, schuren en hekken, metaal en plantenbakken.
3. Slijtvast en waterbestendig – zoals alle Farrow & Ball verven, is Exterior Eggshell vol met hars dat fungeert als een lijm om de pigmenten vast te houden. Dit zorgt ervoor dat het licht weerkaatst, de verf slijtvast en waterbestendig is.
4. Snelle droogtijd – zoals alle Farrow & Ball verven, is Exterior Eggshell op waterbasis en duurt het slechts twee uur om te drogen en kan deze opnieuw worden gecoat in vier uur. Ook betekent dit dat kwasten makkelijker te reinigen zijn, zonder dat hier schadelijke oplosmiddelen voor nodig zijn.
5. Ideaal voor alle weer elementen – de buitenafwerking is beschermd tegen algengroei en is flexibel en ademend, zodat het oppervlak onder verschillende weersomstandigheden kan uitzetten en inkrimpen, zodat er tot zes jaar geen schilfers kunnen ontstaan.
6. Milieuvriendelijke formules – naast het feit dat de verven op waterbasis zijn, is Exterior Eggshell cruelty-free en zijn de iconische metalen verfblikken recyclebaar, zodat je er zeker van kan zijn dat alle buiten of binnen projecten vriendelijker zijn voor het milieu.
Patrick O’Donnell, Colour Consultant bij Farrow & Ball, geeft advies over het gebruiken van de Exterior Eggshell finish:
 
“Most commonly, we associate exterior paint with repainting windows and doors, but if you’re restricted by space or want to enliven a small garden, terrace or balcony, you can use exterior finishes with a little more creativity. Try adding some colour to your space with a painted wooden planter or window box filled with herbs. You can also breathe some life back into tired garden furniture with long-lasting Exterior Eggshell. For something a little more contemporary, such as a roof terrace or balcony, you can use some creative ‘colour blocking’ to bring a sense of fun.”
Het Colour by Nature palet in Exterior Eggshell is online verkrijgbaar via farrow-ball.com.
Download alle hoge resolutie beelden HIER.
Voor meer productinformatie en een Q&A of interview met Patrick O’Donnell neem contact op met: bo@dijksmancommunicatie.nl

All Rights Reserved. Dijksman Communicatie.

Westerstraat 187 – 1015MA Amsterdam – 020 337 6076 

Back