HomePress ReleaseDe Archive Collection van FARROW & BALL

De Britse verfproducent nodigt je uit om hun historische kleuren te ontdekken

Komende lente nodigt de Britse verfproducent Farrow & Ball je uit hun Archive collectie te ontdekken, met toegang tot alle kleuren en tinten uit de 75-jarige geschiedenis van het merk.
Om de geschiedenis van al deze tinten te vieren, heeft Farrow & Ball een exclusieve Nederlandse editie van zijn 10 favoriete kleuren uit het Archive gemaakt. De kleuren variëren van natuurlijke kleuren als Minster Green en Mere Green tot de natuurlijke warmte van Buff en Castle Gray.
 
Over de edit zegt Charlotte Cosby, Creative Director van Farrow & Ball, “Het Farrow & Ball Archive is een fantastische bron en deze bewerking van 10 kleuren laat dat perfect zien omdat het alle diepgang en rijkheid vertegenwoordigt die je van Farrow & Ball kunt verwachten, afgerond met een vleugje stille nostalgie. We hebben kleuren geselecteerd die variëren van tijdloze klassiekers tot gedurfde en opwindende tinten.” 

De volledige Archive collectie kan worden bekeken en online worden gekocht op farrow-ball.com en via geselecteerde dealers. Het merk heeft zijn Archive tevens beter toegankelijk gemaakt via in-can tinting (officiële Farrow & Ball mengmachine), waarmee geselecteerde dealers door heel Nederland in staat zijn elke kleurencombinatie en finish te creëren.

Bekijk de Archive edit vanaf begin maart, of bekijk het volledige assortiment nu online op farrow-ball.com/nl. Vind je lokale stockist op farrow-ball.com/showrooms-stockists 
Download alle hoge resolutie beelden:
Campagne beelden.zip
147.28 MB
Farrow & Ball Archive NL – Lookbook.pdf
20.94 MB
Voor meer productinformatie en een Q&A of interview met Farrow & Ball neem contact op met: bo@dijksmancommunicatie.nl en brigitte@dijksmancommunicatie.nl .
Opmerkingen voor redacteuren
 
Over Farrow & Ball
Farrow & Ball is sinds 1946 gevestigd in Dorset, Engeland en is volledig gericht op het creëren van milieuvriendelijke verf en behang, waarbij uitsluitend de beste ingrediënten en rijkste pigmenten worden gebruikt. Het resultaat is een directioneel palet van verfkleuren die uitzonderlijke reageren op licht en ambachtelijk behang met een tactiele uitstraling, op unieke wijze vervaardigd door verf op papier te drukken. Tezamen transformeren zij elk type woning, van binnen en van buiten, over de hele wereld.
Van de kenmerkende krijtmatte afwerking van Estate Emulsion tot de duurzaamheid van wasbare Modern Emulsion, elke hoogwaardige afwerking wordt vervaardigd uit een mix van tot wel vijf pigmenten en een milieuvriendelijke waterbasis, wat resulteert in een uitzonderlijke kleurendiepte, een prachtige afwerking en een product dat veiliger is voor uw wereld en iedereen waarmee u die deelt.

Het Archive:
Het Archive bevat 114 kleuren uit de oeuvrecatalogus van Farrow & Ball, waaronder een aantal kleuren die pas in 2018 uit het huidige assortiment zijn gehaald en anderen die meer dan 20 jaar geleden werden gecreëerd. Het Farrow & Ball Archive stelt de volledige kleurencollectie van het merk beschikbaar voor ontdekking en vormt een integraal onderdeel van de geschiedenis ervan, het Archive staat zij-aan-zij met de huidige kleuren om een rijk en divers palet te creëren.
De Archive-bewerking (citaten van Charlotte Cosby – Head of Creative):
Porphyry Pink: “Porphyry Pink is een diepe, zachte koraalkleur die juist die warmte biedt die we momenteel zo hard nodig hebben.”
Clunch: “Clunch is een fantastisch wit dat overal bij past. Hij werkt net zo fantastisch als ondersteunende kleur voor plinten naast een meer uitgesproken tint op de muur, als in een schema met andere neutrale kleuren.”
Castle Gray: “Castle Gray is een van die fraaie, ongespecificeerde groengrijze kleuren die vooral buiten prachtig tot hun recht komen, omdat de groene ondertoon uitstekend combineert met de omliggende beplanting.”
Chemise: “Chemise brengt herinneringen boven aan lucht met onweer op komst. Hij is perfect voor mensen die een beetje bang zijn dat neutrale kleuren grijs overkomen, omdat het niets van het koude heeft die met grijs vaak wordt geassocieerd.”
Black Blue: “Een onderliggende hint van blauw geeft Black Blue niet alleen een totaal ander gevoel dan puur zwart, maar ook een onvoorstelbare inktachtige diepte.”
Minster Green: “Het onderliggende geel brengt de groene aard van Minster Green tot uiting, wat het tot een bijzonder frisse en relevante kleur maakt. Hij is volledig anders dan de groenkleuren die momenteel op onze basiskleurenkaart staan.”
Pink Drab: “Pink Drab heeft niets van dat suikerachtige dat vaak met roze wordt geassocieerd. Het lichte vleugje zwart maakt hem zachter, zodat hij perfect in een rustgevende, kalmerende ruimte past.”
Buff: “Buff is een bijzonder mooi voorbeeld van de warme, karamelachtige neutrale kleuren die dit jaar heel erg trendy zijn.”
Coppice Blue: “Coppice Blue is een echt uitgesproken kleur. Hij is helderder dan Inchyra Blue maar heeft dezelfde capaciteit om impact te maken, ongeacht hoeveel of hoe weinig je ervan gebruikt of in wat voor soort ruimte.”
Mere Green: “Een populaire groenblauwe kleur waar we steeds naar terugkeren. Rijker en dieper dan Vardo en met ietsje meer blauw komt Mere Green fantastisch tot zijn recht op keukenkastjes.” 

All Rights Reserved. Dijksman Communicatie.

Westerstraat 187 – 1015MA Amsterdam – 020 337 6076 

Back